Tänk alltid på säkerheten!

När du jobbar med hästen från marken så är det otroligt viktigt att du tänker på säkerheten. Här kommer lite tips!

♥ Hjälm, skor och handskar
Tänk på vad du har för skor på dig när du jobbar med hästen från marken, skor med stålhätta är att föredra. Dina fötter kan bli ordentligt skadade om din häst hoppar till och landar rakt på dina fötter! 
Hjälm bör man använda vid all hantering, dock är jag själv väldigt dålig på det. Men en olycka kan lätt hända och du kan bli sparkad. 
Handskar gör att du får bättre grepp och utan handskar så kan du lätta få brännskador på händerna om din häst bestämmer sig för att dra iväg! 

Distans
Håll avstånd till din häst, låt den inte gå på dig varken på sidan eller bakifrån. Visa ditt utrymme så minskar du skaderisken.  

♥ Lina
Om du ska jobba med din häst på en öppen yta så är en längre lina (longerlina) att föredra, om din häst skulle vilja dra iväg så kan du låta honom dra iväg en bit utan att det blir en katastrof. När hästen har lugnat sig kan du lätt fiska in honom igen. Linda dock aldrig linan runt handen eller armen! 

♥ Håll koll
Du ska hela tiden hålla ett öga på din häst när du jobbar från marken. Håll koll på vad den gör och läs hela tiden av din häst vad den tänker göra. På så sätt kan du även förhindra en olycka när du ser att det är på väg att hända! 

♥ Välj din sida
Du bör hela tiden hålla koll på vad din häst blir rädd för, skyggar den för något på höger sida bör du genast byta ledarsida och leda din häst från höger. På så sätt skyggar din häst FRÅN dig och du riskerar inte att din häst springer över dig. Du bör heller inte stänga in dig själv mellan en vägg och hästen tex när du jobbar från marken.

Var rädd om er, det är stora djur vi handskas med och man vet aldrig vad som kan hända. Men man kan göra sitt bästa för att förebygga olyckor!

a.baa-Cute-horse-photo

blogstats trackingpixel

5 reaktion på “Tänk alltid på säkerheten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>