”Akut platsbrist”

När man går in och läser olika hästannonser så ser man en hel del olika anledningar till varför hästen eller ponnyn ska säljas. Det kan vara minskat intresse, tidsbrist av flera olika anledningar, man har vuxit ur ponnyn, hästen har blivit gammal eller skadad och kan inte ridas på den nivån man själv önskar osv. Anledningarna är många men det finns en som jag stör mig på när jag läser – akut platsbrist.

Då känns det bara som om säljaren är oseriös och inte är speciellt ansvarsfull. För hur kan man plötsligt få akut platsbrist? Köper man en till häst innan den andra är såld, då får man väl fixa en tillfällig stallplats till den nya tills dess att den andra är såld? Eller så får man helt enkelt vänta tills man sålt sin häst och SEN köpa en ny men man kan ju fortfarande provrida olika hästar och ha någon ”beredd”. Eller säger man upp stallplatsen innan dess att hästen är såld? Jag förstår helt ärligt inte hur akut platsbrist kan uppkomma.

Jag har större förståelse för de som skriver att man måste sälja akut på grund av ändrad livssituation. För då kan det vara något som kommit plötsligt, sjukdom, förlorat jobbet eller några andra drastiska förändringar i sitt liv. Men platsbrist är inget som borde komma plötsligt om man planerar och tar ansvar över sitt hästägande. 

PLATSBRIST

blogstats trackingpixel

17 reaktion på “”Akut platsbrist”

 1. Håller med!
  Jag sålde min första häst då han var en liten ponny och tillslut kunde jag inte rida på honom längre, bara köra och jag saknade ridningen. Sen köpte jag en ny men vi blev lurade.. Dom hade drogat honom när jag skulle komma och provrida, så när vi sen fick hem honom och han börjat känna sig hemma och jag skulle rida så var det som om han aldrig haft någon på ryggen. Han blev jättestressad och när andra i stallet skulle testa så kastade han bara av dom. Så, en tjej i stallet tog över honom. Tror dock inte att det går att rida på honom nu heller. Vi tog dit veterinären, men enligt honom så hade han inte ont nånstans

 2. Vadå, kan de skriva så? Det låter ju helt sinnes! Det är ju ändå ett liv man har hand om och då får man ju ta hand om det, inte köra iväg det för att det inte finns plats? Hur kunde man ta dit hästen först då?

  SV Åh taaack!! 😀

 3. Sv: Haha ja vet, den är ju lite speciell. Chili som hästen heter, när han hoppar så hoppar han ”jämfota” och stutsar fram över hindrena kan man säga :)

 4. Det är ju konstigt, om man inte har något som du säger, en förändrar livssituation. Att något måste säljas och utrymmet inte längre är tillgängligt. Stör mig på sätt och vis på sådana saker jag också!

  sv;
  Jaaa verkligen, en sådan lyx må jag säga ^^

 5. Jag håller verkligen med. Fattar inte det helt heller – Akut pga platsbrist! Får jag göra ett lika dant inlägg på min blogg? <3

 6. Alltså jag håller SÅ med dig. Att sätta ut en häst till salu med anledning för att det inte finns plats är inte okej. Usch för sådana människor verkligen :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>