morospuré

morotspurénDet är några stycken som undrar hur det fungerar att ge Flingan medicin med morotspuré. Och jag kan säga att det fungerar hur bra som helst nu! Jag tar ca 3 teskedar morotspuré, blandar i en påse medicin i pulverform och sedan häller jag i lite vatten så att det blir lite lösare konsistens men fortfarande lite grötigt. Nu tar Flingan medicinen helt utan problem eller protester men jag måste fortfarande ge honom den i spruta, det funkar inte att låta honom äta den själv, då låter han bli.

Men jag kan absolut rekommendera att använda morotspuré om man måste ge sin häst medicin! Vissa provar ju andra metoder tex ge det med saft i spruta men då får hästen i sig jättemycket socker vilket ju inte är så bra. Med purén så är det bara morot, rapsolja och vatten, inga andra konstiga tillsatser vilket är toppen!

En burk kostar 6 kr och räcker i 2 dagar. Man kan också göra sin egen morotspuré genom att mixa morötter i en mixer och hälla i vatten och lite rapsolja. Då kan man ju bestämma konsistensen själv direkt!

morotspure-4m-125g-semper-1578909153

 

blogstats trackingpixel

6 reaktion på “morospuré

  1. Verkligen! Så fint med blommor :)
    Det håller jag med dig om. Rena lyxen.
    Sambon har ju gått restauranglinjen så han har ju liksom det i sig. Så det bli extra lyxigt :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>