Hopp

persanhoppIdag var det som sagt dags för mig att hoppa för första gången med Persan. Han är inte helt igång och jag är väldigt ringrostig i hoppningen men det gick ändå bra! Jag ställde upp den klassiska 5,5:an som jag brukar tycka är bra att börja med när man rider på en ny häst. Man kan liksom inte komma fel och man får lära känna hästen hur den hoppar och hur den bedömer avstånd och man kan själv bara ställa sig upp och känna efter. Så den tycker jag om att köra när jag ska lära känna en ny häst i hoppningen! :)

Vi började lågt och sedan höjde vi lite i taget. Vi tog dock inte många språng alls eftersom Persan som sagt inte är igång helt och har inte tillräckligt med muskler eller kondition. Det märktes framförallt efter hindren att han inte orkade bära upp sig riktigt i svängen och man fick känslan av att välta.. Haha!

Men jag tyckte att Persan var en riktigt klippa, inga konstigheter alls, han var lagom pigg, sökte sig själv till hindret, bedömde avståndet kanon och hoppade mjuka språng. Hur roligt som helst att hoppa och jag ser fram emot att få hoppa honom fler gånger!

persanhopp1persanhopp2persanhopp3

 

blogstats trackingpixel

8 reaktion på “Hopp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>