2 fantastiska ridpass

Det var som om hästarna visste att jag behövde massor med energi idag efter en rejäl svacka för WOW så duktiga dom var idag! Började med att rida Persan, vi gjorde en superbra övning som mjukar upp hästen ordentligt och gör dom formbara. Det är även bra övning för att checka lydnad och man kan variera övningen på 2 vis. Vi gjorde båda variationerna av övningen (se bild nedan) i både skritt och trav men om man vill försvåra ytterligare och verkligen sätta hästarna på bakbenen så går den utmärkt att göra i galopp också och göra byten över varje bom.

När den första övningen satt så gjorde vi om bommarna till 4 galoppbommar längs medellinjen och sedan höjde vi upp dom 2 i mitten så att det blev en liten studsserie med galoppbom före och efter.

Persan var verkligen GRYM idag och jag hade en sådan härlig känsla hela passet igenom. Han var lyhörd, arbetsvillig och energisk.

övningex1övningex2Haha ursäkta mina snygga ritningar 😉

Även Flingan fick göra dessa övningar i både skritt och trav och oj så han jobbade på bra! Jag verkligen kände hans arbetsglädje genom varje steg. Idag var det inte något sneddande i hörnen inget slarv, ingenting. Idag VILLE han arbeta och jäklar så bra det blev. Efter att vi hade gjort övningarna så provade jag att galoppera och jag hade ärligt talat glömt bort hur härlig galopp Flingan har. Han var så mjuk, han hade så lätta och runda galoppsprång och jag bara njöt. Vilken fin häst jag har! 

snowflake2

 

blogstats trackingpixel

8 reaktion på “2 fantastiska ridpass

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>