2 ridpass

Idag blev det två trim-pass på ridbanan med helt olika upplägg. Underlaget på ridbanan var helt perfekt nu när det har regnat så mycket så passade på att rida med båda hästarna där idag.

Med Persan så låg fokus på att få igång bakkärran. Han slarvar en del ibland och sätter inte under sig ordentligt och det känns framförallt när man rider i hörn eller på böjda spår. Då känns det som om bakdelen tippar inåt och han sätter inte under innerbenet ordentligt för att bära upp.

På Flingans trim-pass hade vi fokus på lydnad och rörlighet. Vi jobbade med halter och att jag ska kunna göra halt endast med sätet. Han blir lätt seg i halterna och hänger kvar och typ ”måååste jag stanna helt? räcker det inte att jag går så sakta jag bara kan?” Det ska vara klockrena halter och vi jobbade i både skritt och trav. Sedan jobbade vi även på rörligheten i hals och nacke med olika böjda spår och utåtställd och inåtställd.

Två svettiga och lyckade ridpass! 😀

persan2 copy

blogstats trackingpixel

17 reaktion på “2 ridpass

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>