Markarbete

Igår red jag Persan igen och vi körde ett riktigt bra pass innehållande markarbete. Jag ställde upp ”hinder” enligt bilden nedan så att man kan rida på en stor åtta över dessa. Övningen är riktigt bra för att få hästen att sätta sig ordentligt på bakbenen då den måste ha en samlad galopp och man checkar även styrbarheten. Framförallt på vår ridbana som är rätt smal så blir det väldigt tajt och hästen måste vara lyhörd och samlad.

Persan skötte denna övning riktigt bra och var precis där jag ville ha honom. Han var lyhörd, kvick och satte varenda galoppombyte klockrent.

Man måste vara uppmärksam på att denna övning är väldigt jobbig för hästen, det kan vara svårt att bedöma när det räcker i och med att det är en ”evighetsövning” som bara går runt, runt. :)

övning1

blogstats trackingpixel

6 reaktion på “Markarbete

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>