Utgifter.

oväntadeSom djurägare (eller bilägare, eller husägare eller någon annan typ av ägare för den delen) så kan man förvänta sig att det någon gång kommer att komma oväntade utgifter. Något som jag alltid har sagt och fortfarande står fast vid är att har man inte råd att ta sitt djur akut till veterinären om det skulle behövas, då ska man inte ha djur. Olyckor händer så lätt och en skada kan uppstå snabbare än man hinner blinka. Ett sätt att skydda sig mot detta är så klart en ordentlig försäkring på djuret. Men har man inte en inkomst som gör att du varje månad kan ta ditt djur till veterinären oavsett vad så tycker jag ändå att det är ett måste med ett sparande för oväntade utgifter rörande sitt djur.

Men vad som helst kan hända och även om man från början när man köpte sitt djur hade god ekonomi och en bra inkomst så kan det snabbt förändras. Och då är det bra att det finns hjälp att få.

För bara några dagar sedan kom jag över en hemsida som presenterar en grym förening. Det är en ideell förening som dessutom har blivit utsedd till Djurens Hjälte 2014 av Agria. Den föreningen jag pratar om är självklart Bosses Hundhjälp. Bosses Hundhjälp erbjuder idag tre olika ”tjänster”:

– Försvunnen hund
Dom hjälper till om ens hund har sprungit bort och dom hjälper även till att hitta ägare till upphittade hundar.

– Foder till hemlösas hundar
Det finns människor som blir hemlösa och behåller sin hund eftersom det är det enda dom har kvar och dessutom är det deras bästa vän. Bosses hundhjälp delar varje vecka ut 150 kg hundfoder till hemlösas hundar.

– Bidrag till akut veterinärvård
Är din hund i behov av akut veterinärvård och du som ägare helt saknar möjlighet att betala kan Bosses Hundhjälp hjälpa till. Detta gäller hundar i Sverige.

Sedan starten 2011 har föreningen hjälpt 356 hundar i nöd. Jag tycker att detta är riktigt imponerade och därför ville jag självklart lyfta denna förening. Eftersom det är en ideell förening så arbetar dom gratis på deras fritid med detta och det är deras sponsorer och de privata bidragsgivarna som får detta att fungera.
För att läsa mer om Bosses hundhjälp, hur du kan skänka pengar eller be om hjälp gå in på deras hemsida eller gör som 13000 andra och följ dom via facebook som hela tiden uppdateras med bortsprungna/upphittade hundar.

hemlös-med-hund_webb-610x380Bildkälla.

blogstats trackingpixel

26 reaktion på “Utgifter.

  1. Verkligen bra! Man bör absolut vara medveten om att plötsliga saker alltid kan uppstå oväntat, speciellt när man äger ett djur. Då gäller det en annan individ som man själv faktiskt har ansvar för då djuret inte kan göra det på egen hand. Då är det ännu viktigare att man har koll på hur det kan se ut och vara förberedd på att saker kan ske plötsligt utan förvarning.
    Återigen älskar jag verkligen hur du pekar lite extra på sådant här, för det är SÅ viktigt! Himla bra inlägg för speciellt alla hundägare 😀

  2. Känns bra att veta att det finns personer som kan hjälpa till med sådant <3

    Sv: Ja det är också irriterande, förstår hur du tänker! Jag är mer… Jag vill men jag kan inte, för jag har inga talanger för det…? XD

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>