Lydnadstävling

lydnadstävling
Idag var vi iväg till ridhuset där brukshundklubben håller i lydnadstävlingar hela helgen. Vi kikade på elitklassen idag! :) Otroligt inspirerande att se så duktiga ekipage och jag längtar ännu mer till vårens kurser drar igång och vi kan börja träna på allvar med Texas. Vi satt och granskade noga, hur rör sig föraren och vad använder den sig av för tecken till de olika kommandona? Hur rör sig hunden? Varför fick ett ekipage 8 poäng på ett moment och ett annat ekipage 9, vad var det som skiljde i deras utförande?

Tror det är otroligt nyttigt att sitta som åskådare på både träningar och tävlingar i olika klasser för att lära sig ännu mer. Inte bara delta själv med egen hund utan bara kunna sitta och titta på, suga in allting man ser, analysera och jämföra.

lydnad1lydnad2lydnad5lydnad3lydnad4

blogstats trackingpixel

11 reaktion på “Lydnadstävling

  1. Lydnad tävling har jag aldrig hört talas om, men som du säger så är det bra som åskådare att titta och lära sig mera! :)

    Glad alla hjärtans dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>