Sista träningspasset

sistaIgår var det sista träningpasset i kursen allmänlydnad 1. Om jag beskrev förra träning med kaos så vet jag inte vilket ord jag ska använda till detta träningpass. Nu var det inte bara en, utan två löptikar som var med. Ni kan ju tänka er ljudnivån på alla gnällande och skällande hanhundar.. Plus att ingen riktigt fick kontakt med sin hanhund då dom mestadels gick med nosen i marken och totalt stängde av. Som sagt, det var sista träningpasset och det är faktiskt lite skönt då jag inte känner att jag har fått ut det jag ville av kursen.

Vi fick i alla fall börja passet med att repetera sådant vi tidigare har gjort, vi tränade på att gå slalom mellan varandra när vi stod i ring och sedan tränade vi på möten.

DSC_0557 DSC_0601 2

Därefter fick vi prova på några moment från rallylydnad. De hade valt ut några skyltar som dom hade ställt upp.

DSC_0628Första skylten sa ”ett steg – sitt, två steg – sitt, tre steg – sitt”

DSC_0634 2Vid andra skylten skulle man först ha hunden sittandes framför sig med nosen mot mig, sedan skulle man ta honom runt sig åt höger så han skulle gå bakom och sedan komma på rätt sida, dvs vänster.

DSC_0642Tredje skylten skulle han också sitta framför men sedan gå in som en vanlig inkallning på vänster sida.

DSC_0649Vid fjärde skylten skulle vi gå 360° åt vänster.

DSC_0658Och sista skylten skulle vi gå 360° åt höger.

När man hade gjort det skulle man gå över på andra sidan och där tog den andra instruktören över.

DSC_0667 Den sidan började med ett hopp.

DSC_0672Sedan kom man till ett gäng konor där man vid första konan skulle göra sitt – stanna kvar.

DSC_0683Vid andra konan ligg – stanna kvar.

DSC_0693Och stå – stanna kvar.

Därefter följde ett slalommoment innan vi gjorde en halvlång inkallning.
Sedan gick vi in för lite teori och ”avslut” innan vi körde samma bana igen men då avslutade med långinkallning på ca 30 meter. Det var det roligaste tyckte Texas. :)

DSC_0720 2

 

 

blogstats trackingpixel

14 reaktion på “Sista träningspasset

  1. Kan tänka mig hur det kan ha varit. På dagiset har vi fyra okastrerade hanar och just nu löper 6 tikar, haha. Det är en del gnäll och tjut lite då och då där borta, och självklart ska de dras till varandra. Men löptikarna är i en egen box, utom tre, de är i samma box som deras boxkompis då de är kastrerade. Men jag tycker enormt synd om de okastrerade hanarna, kan tänka mig att det är extremt jobbigt för dem.

  2. Va tråkigt at du inte känner att kursen gett dej så mkt. men nu har ni provat i alla fall :) O va jobbigt med alla löptikar där så att det blev rörigt :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>