En vanlig promenad

Att se glädjen i Texas ögon när vi är ute i skogen, hela han utstrålar sådan lycka. Det satt en ekorre i dikeskanten och när han såg den satte han av mot den, den sprang såklart pipandes upp i närmsta träd varpå Texas ställer sig nedanför och ser helt fascinerad ut. Han följer sedan ekorren när den hoppar från träd till träd, han är helt tyst. När han står där under trädet som ekorren är i, faller ett löv till marken och hans uppmärksamhet riktas istället mot det. Han tar ett jämfota hopp mot lövet som nu har landat på marken, struntar i om han lyckas fånga det eller inte för hans ben spritter av glädje och han har bråttom att springa vidare. Hoppar över stock och sten, springer så fort benen bär. Några meter längre fram sätter han av mot en fågel som han just fått syn på, springer efter den en liten bit innan han inser att han inte kommer ikapp, då tar han istället en pinne och leker lite med den för sig själv innan han galopperar vidare igen.

Han stannar och luktar på något och jag går vidare, går en bit och undrar varför han inte kommer ikapp. Stannar upp och lyssnar, hör ett plaskande. Tittar bakom en buske och där står Texas med lera halvvägs upp på benen och ser totalt överlycklig ut. Han ser att jag har sett honom varpå han vänder sig om och galopperar i diket som är fyllt av lera. Flera gånger springer han fram och tillbaka i diket och det plaskar högljutt om hans tassar. Jag kan inte annat än att le och när han känner sig klar springer han iväg på nästa äventyr.

Det är så härligt att vara ute i skogen med Texas, man blir så lycklig i kroppen av att se honom så lycklig och man funderar vad som egentligen försigår i hans huvud. Hur kan han tycka att ALLT är så otroligt roligt och spännande?

FullSizeRender (48)

blogstats trackingpixel

5 reaktion på “En vanlig promenad

  1. Ja, det är nog olika från vart man bor verkar det som. Kollade nyss på fb och en kompis till mig som bor i Skåne så hade dom fått massa snö under natten. Längtar lite själv tills man får snön för att det blir så mycket ljusare ute på kvällarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>